Tjänster

Detta på bilden är Gumman som är Ardenner. Här framför finvagn som jag så småningom kommer erbjuda körningar i. Dock behöver jag få järnhjulen omgjorda så det har gummi utanpå då den annars låter det lite för mycket.

Jag erbjuder er att hjälpa till o få din häst inkörd. Antingen kommer du till mig o jag hjälper dig här hemma på gården under lugna former. Låter din häst/ponny få möjlighet att förstå varje moment i utbildningen. Eller så kommer Jag till dig o hjälper dig på hemma plan. Jag tror att hästar har lättare för att lära sig om de är i en miljö de känner sig trygga. Antingen att de har en förare med sig som de är trygga med eller att om givningen är trygg. Av de 6 vuxna hästar jag själv äger är  3 inkörda hästar, 2 av mig. Samt att jag håller på o kör in ett halvblod just nu som jag tror kommer vara i vagn innan sommaren 2014 då hon är så väldigt cool. Har upptäckt att ridhäst är inte hennes grej så nu gör jag om henne till körhäst o hon har redan dragit harv o sladd på min ridbana o är helt cool o nöjd med sin nya uppgift. Bilden under är Tensa i harven för 2 ggr.

Jag kör inte för att tävla utan för att ha en pålitlig häst att ta turer med i skogen. De skall kunna hjälpa till o ta hem ved eller kunna Harva ridbanan. Om jag kommer att tävla framöver får vi se men det är inte mitt mål. Utan en bra komunikation med mig o min häst en pålitlig kamrat. Framför allt gillar jag skogsarbete med häst.

Vid inkörning kommer hästen/ponnyn bestämma tempot om hur fort/sakta vi går fram.

Momenten som vi kommer jobba med är

*Tömkörningen 

*Draglinor

*Draglina med svängel o sedan med däck eller annan tyngd

*Skaklar, först på en sida sedan på båda o slutligen med en fast del bakom

* Här börjar det bli dags för vagnen. Vi har flera olika sorter från lätta travvagnar till tyngre gigg.

 Pris för min hjälp är per gång 200 kr. Samt resa om jag kommer till er.

 Vill du lämna din häst hos mig.

Gäller samma upplägning för träning som ovan men vi jobbar din häst 3-5 dagar i veckan o du betalar då oss 1000-1500 kr  första månaden för jag tror hästar måste landa innan man kan börja arbeta med dem. Grovfoder,vatten o strö ingår, i min lösdrift.

Som sagt första 2-4 veckan betalar man bara för foder för att hästen skall kunna landa i sin nya miljö. Enligt min erfarenhet är det svårt för hästar att ta till sig något nytt om de inte först har fått landat i sin nya miljö. De måste få förtroende för den nya föraren o vänja sig i sin nya miljö.

Jag kan dock bara ta in max 2 hästar per gång.

Hur lång tid det tar för din häst/ponny att bli kvar kan man inte säga förrän man märkt hur de tar träningen. Så det får man ha en dialog om.

Sen kommer jag ta mellan 3500-5000 i månaden beroende på hur grön hästen är o hur mycke jobb som behövs för att få den i körbart skick. Dialog mellan ägare till hästen o mig är viktig så det gör att vi enskilt talar pris.

Bilden visar Jossefina A.west en av mina gamla travare som jag ägde tillsammans med min dåvarande man Richard. I sulkyn sitter Neng in för ett kvallopp.

Inkörning av travhästar tar jag med. 

Vi har då ett annat upplägg

*tömkörning

*skaklar

*dra däck med skaklar

*vagn

Priset är 1500 kr första månaden så hästen får landa. Sen tar jag 4500 för inkörning som brukar ta runt en månad för travarna.

Även här är dialogen viktig mellan ägare o mig.

Har även 2 lösdriftsplatser att erbjuda. Det kostar 1500/ månad då ingår lösdriften, halm, hösilage i storbal o mineraler samt vatten, tillsyn varje dag o hagen som är mellan 1-3 hektar.

Sommarbete brukar jag ha kan ta emot både hingstar, valacker o ston. Ej i smamma hage så klart=) Kostnad för tillsyn o vatten mm. 1000 per häst o månad. Största hagen jag har är på 11 hektar.

Välkomna o höra av er på mail [javascript protected email address] eller tfn 0706519162

Annika